Танците в полза на здравето

stefanov 02.03.2018 Няма коментари

Танците в полза на здравето

Да танцувате е толкова приятно и забавно, че въобще няма да усетите как извайвате тялото си и тонизирате организма си без досадни повторения на едни и същи монотонни упражнения във фитнеса. Все повече хора по света откриват удоволствието да танцуват и се включват в различни клубове, където прекарват почивните си дни освен в забава, но и в това да се грижат за добрата форма на сърцето и фигурата си.

Интересът към телевизионните шоупрограми и състезания по танци също расте и зрителите са свидетели как не само наградата е водеща за наплива на участници. Цялото това внимание не е изненадващо – всички сме започвали да си тактуваме неусетно с крак, докато слушаме приятна музика, усещали сме как по-горещият ритъм ни кара да се поклащаме на място или направо да се завъртим във вихъра на танца.

И така, движейки се в такт с музиката и дори понякога тананикайки си мелодията, ние се отърсваме от стреса и се отдаваме на удоволствието. Няма напрежение, не броим колко пъти правим дадено упражнение, не следим колко минути работим за бедрата или корема – просто танцуваме. И още един плюс – ако го правим навън, например в някой клуб по танци или заведение, значи излизаме, срещаме се с хора, забавляваме се заедно, а това е едно от условията днешният човек да преодолее самотата и затвореността си, напомнят психолозите.

Инструкторите обясняват, че танцуването е полезно колкото бягането или плуването, то тренира цялото тяло. Във вихъра на танца се формират идеалните линии на бедрата, ханша, талията, стойката, подобрява се равновесието, тонизира се всеки мускул и се засилва умствената дейност. За един час в залата за танци се изгарят около 400 калории, посещавате ли я три пъти седмично в продължение на година, може да свалите 10 -ина килограма без никакви диети. Специалистите твърдят, че всеки може да танцува – без значение на колко години е, дали го болят ставите или е с два „леви“ крака.

Курсовете за различните групи – начинаещи, с наднормено тегло, по- възрастни хора, са съобразени с индивидуалните възможности на участниците. Другото важно условие е да откриете стила, който ви пасва не само на темперамента, но и на целите, които си поставяте – кои мускули да тренирате, коя част от тялото си да извайвате. Предлагаме ви кратък „пътеводител“ в света на танците, за да намерите своето място.

Категории : Здраве