САМОЛЕЧЕНИЕТО НА ПРОСТУДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

stefanov 21.02.2018 Няма коментари

Всеки познава неприятните заболявания на гърлото и трахеята, които започват със сухота, парене или дращене, за да прераснат скоро в болки и трудности при преглъщането, зачервяване и набъбване на лигавиците. Не се ли предприеме нещо срещу това, възпалението след няколко дни преминава в бронхите.

Дразнеща кашлица и силно образуване на секрет са досадните симптоми при възпаление на бронхите (бронхит). Температура, хрема, а в по-лоши случаи катар на страничните кухини са другите неприятни съпровождащи явления. Във всекидневния език това простудно заболяване обикновено се нарича „грип“, докато лекарят професионално говори за грипна инфекция.

От същински грип – инфлуенцата – предизвикана от вируси, малко познати на науката и изключително трудни за пряка атака, човек може ефикасно да се предпази чрез ежегодните антигрипни ваксини, но не и от „обикновените“ простудни заболявания.

Броят на причинителите на тези оплаквания е направо необозрим, а много от тях и до днес не са определени точно. Така ефикасните иначе антибиотици помагат малко при грипните инфекции, затова прибързаната им употреба не е много разумна. С помощта на отдавна изпитани домашни лечебни средства тъкмо многобройните различни простудни оплаквания могат не само да бъдат облекчени чувствително, но и лечебният процес да бъде ускорен, а оздравителният период значително скъсен.

Това са правили хората открай време, а днес все по-често се връщаме отново към тези отдавна изпитани лечебни средства. Болестните причинители ни заобикалят отвсякъде и ако съпротивителната ни система е в ред, ние не заболяваме или поне не заболяваме тежко.

Чрез употреба на домашни лечебни средства съпротивителните сили на нашия организъм могат да бъдат мобилизирани. По този начин той е в състояние да окаже съпротива на болестните причинители без помощта на силни медикаменти. Това означава, че можем да използваме домашните лечебни средства при настинка както профилактично, така и чрез тяхното незабавно приложение и бързо да предотвратим развитието на заболяването.

При хронични заболявания на дихателните пътища, като астма, емфизем на белите дробове, пневмокониоза или пък катар вследствие на тютюнопушене с неизбежните оплаквания като дразнеща кашлица, задух и силно задръстване на бронхите с храчки могат също са се постигнат добри резултати чрез прилагането на домашни лечебни средства.

Категории : Здраве