Диета при бременност

stefanov 03.01.2018 Няма коментари

Диета при бременност

Бременността е сред най-важните процеси, настъпващи в тялото на жената. Той бива усетен различно от всяка жена, но независимо от това по какъв начин го усещате, едно изключително важно нещо, което трябва да правите е да се грижите за здравословното си хранене. Фолиевата киселина, желязото и йодът са сред най-необходимите за вещества, за да се развие правилно плодът; такива са и цинкът и ненаситените мастни киселини.
Тъй като един продукт няма как да достави всички съставки, необходими за правилното протичане на бременността, то разнообразните храни са от изключително важни за жената, когато тя е бременна, така че тя да приема всякакви хранителни съставки.
Можете да заместите белия хляб и житен типов такъв, като последният има повече минерали. Също така съдържа повече витамини, както и целулоза.
Тъй като да се приема желязо е много важно, поне два пъти дневно трябва да се ядат месо, пилешко или крехки колбаси, а за да се регулира този прием е необходим витамин С, какъвто има в плодовете и зеленчуците.
Много важно е, също така, да се консумират повече мляко, а и всякакви млечни продукти. В тях има протеини, както и калций, а също и витамини В2 и В12. На ден е препоръчително да се консумират около килограм плодове и зеленчуци, с цел набавяне на всички необходими за тялото витамини и минерали. Нуждата от тях нараства с около 50-100%, през времето, в което сте бременна.
Не трябва да започвате разни диети, опитвайки да не натрупате много килограми. Лишаването от важните вещества, приемани с разнообразната храна, може да причини проблеми на детето, растящо в утробата ви. За да бъде здраво детето ви, необходимо е да полагате грижи за здравословното си хранене и да ядете разнообразни продукти, които са натурални, като същевременно избягвате разните стимуланти.
И, да наблегнем отново на най-важното, разнообразието. Ако се спирате от различни храни, то това води до недостиг на вещества, които са нужни, за да протече правилно бременността и да се развие плодът. Тоест, не забравяйте, че влияете на бъдещото си дете с храненето си.

Категории : Диети