Вредно ли е самолечението?

stefanov 10.01.2018 Няма коментари

Домашните лекарствени средства са природолечебни. Но, се налага да знаете че, всичко онова, което е ефикасно, има и странични явления. Напълно погрешно е следователно да се твърди, че онова, което майката Природа, ни е подарила за лек на болките и страданията, винаги помага при определен случай и е невъзможно да навреди.

Това е голяма заблуда и довежда в повечето случаи до нерационално боравене с домашните лечебни средства:

Запомнете че, грешно приложени, прием във високи дози или ползването им прекалено продължително време, природните лекарства могат и да ни навредят. Те са лечебни средства, само когато се прилагат разумно и целенасочено, a това значи правилно подготовка, внимателно съблюдаване на приготовлението и най-важното – подходяща дозировка.

Преди да започнете самолечението, задължително посъветвайте се с Вашия личен лекар или специалист!

Важно: Самолечението не бива да се прилага еднозначно от майки-кърмачки и бременни жени.

Ако бихте искали да проведете лечението без помощта на лекар, при безобидни на вид здравословни разстройства, моля имайте предвид следното:

• Ако оплакванията не изчезнат най- много след три дни, или пък отново се явят след края на лечението, трябва непременно да се обърнете за съвет и помощ към лекаря.
• Високата температура и силните болки са тревожен сигнал! Те налагат лекарска намеса.
• Ако след приложението на някакво домашно лечебно средство се появят стомашни болки, гадене, разстройства или други видове алергии, лечението незабавно трябва да бъде прекратено. Ако оплакванията не изчезнат най-много след два дни, необходим е лекарски съвет.

Категории : Здраве