Билки за подобряване функциите на простатната жлеза

stefanov 04.01.2018 Няма коментари

Най-добрите билки при проблем с простатата са няколко, но ефективното им действие е многократно доказано. Става въпрос за билки, като магданоз, гръмотрън, страшниче, куркума, горски енчец, мъжка папрат и върбовка.

Според последни данни от проучвания над 80% от силния пол имат проблеми с простатата в определен стадий от живота си, като делът на тези над 50 години е значителен. Тревожното обаче в случая е непризнаването на проблема, понякога от твърдоглавие, друг път от срам и следователно задълбочаването му. За да е ефективно едно билколечение, то трябва да е своевременно и последователно. Само по този начин билките за стимулиране функциите на простатата ще подействат коректно!

Основно можем да различим 2 групи билки за лечение на простатата. Първите са превантивни и ограничават възможностите си до фазата, когато силно възпаление не е налице. За целта могат да се смесят равни части от корени на гръмотрън, на магданоз, стръкове ветрогон и страшниче. От тази билкова смес продавана по билковите аптеки, се взимат две супени лъжици и се поливат с около 500 милилитра вряла вода. Така полученият чай се пие всекидневно преди хранене поне по 80 до 100 милилитра.

При остра фаза на нарушена функция, на простатната жлеза имаме налице възпаление. В случая са необходими билки с антибактериални свойства. Най-добрите билки от тази група за целта са например полския хвощ. Но в повечето случай при такива усложнение билколечението не e напълно достатъчно, за да се достигнат максимални резултати!

Следните 2 рецепти за отвари са много ефикасни за превенция на нарушена функция, на простатата:

Смесват се листа от леска и смокиня. Съотношението им трябва да е 2 към 1, тоест 4 листа леска и 2 листа смокиня. Те се попарват на чай в 1/2 литър кипяща вода. Престояват за около 15 минути и отварата се пие поне 3 пъти дневно.

Сред популярните билки за простата е и жаблекът. Той се ползва, като изсушена билка и две супени лъжици от него се заливат c половин литър кипяща вода. Киснете билката поне час и прецедената смес пиете поне три пъти дневно, но на гладно.

За да подобрите функциите на простатната жлеза са нужни и много упражнения, добър и стриктен хранителен режим, прием на течности и най-вече изострено внимание към проблеми, за да реагирате на време и да може да си помогнете!

Категории : Здраве